Please select a page template in page properties.

Kompaktna kondenzacijska tehnologija. Maksimalne performanse.

Weishaupt Thermo Condens® plinski kondenzacijski uređaj WTC-GB (470-620 kW).

Unatoč svom kompaktnom dizajnu, plinski kondenzacijski Kotao  Weishaupt WTC-GB isporučuje do 620 kW snage i stoga može komforno i vrlo učinkovito opskrbljivati toplinom ​​velike stambene ili poslovne zgrade.

Ušteda energije
Izmjenjivač topline visokih performansi

Izmjenjivač topline  visokih performansi, u kojem se generirana toplina prenosi na ogrjevnu vodu, izrađen je od slitine aluminija i silicija te je njegova toplinska vodljivost 7 puta veća od nehrđajućeg čelika. Osim toga, ovaj materijal ima vrlo visoku otpornost na koroziju.

Modulacijski rad

Kondenzacijski uređaj kontinuirano prilagođava svoju snagu odgovarajućim toplinskim zahtjevima. Omjer modulacije je 1:10 (620) / 1:8 (470)! Učinkovitost se značajno povećava prilikom kontinuiranog rada uređaja i modulacije snage plamenika.

Ušteda energije

Sinhroni Motor plamenika  ne štedi samo električnu energiju zbog modulacije broja okretaja, njegova struktura odgovara klasi učinkovitosti IE5 - najboljoj mogućoj klasi.

Prednosti uređaja
PLN-Plamenik

Uređaji kontinuirano prilagođavaju svoj učinak odgovarajućim toplinskim zahtjevima. To rezultira kontinuiranim radom plamenika od 60 kW što povećava učinkovitost sustava. Proces prethodnog miješanja zraka i Goriva  te naknadno sagorijevanje na površini mrežice za izgaranje smanjuju štetne tvari na minimum.

Kaskadni rad

Za još veću snagu, WTC-GB može se kaskadno povezati, što može značiti povećanje snage do ukupno 2480 kW. Weishaupt upravljački sustav preuzima kontrolu nad uređajima spojenima u kaskadu. Savršena izvedba kondenzacije.

Lak za servis

Zahvaljujući velikim revizionim otvorima sa strane, Izmjenjivač topline  se može lako očistiti i time trajno održavati njegovu visoku učinkovitost.

Kontrolni sustav

Sa standardnom regulacijom mogu se kontrolirati do 4 (!) kruga (npr. 3 kruga grijanja i 1 spremnik tople vode). Dodatni Krugovi grijanja  i tople vode mogu se kontrolirati s dodatnim modulima za proširenje.
Preko WEM portala moguće je daljinsko održavanje uz nadzor funkcija te optimizaciju parametara.

Instalacija
Kompaktne dimenzije

S dubinom manjom od 1,6 m, visinom od oko 1,5 m i širinom od samo 68 cm, kondenzacijski Kotao  WTC-GB 620 je u odnosu na svoju snagu od maks. 620 kW uređaj koji štedi prostor i prolazi kroz gotovo svaka vrata. Težina uključujući plamenik je samo 450 kg (470 kW: ~370 kg).

Filter zraka

Usisni zrak se filtrira pomoću 2-stupanjskog predfiltra, koji je dio standardne opreme. Materijal filtera se lako čisti i štiti površinu plamenika od onečišćenja.

Hidraulički pribor

Opsežan asortiman Weishaupt pribora kao npr. sustav dimovoda, hidraulički sustavi i sigurnosna tehnologija olakšavaju planiranje i ubrzavaju instalaciju. Grupe hidrauličkih sustava opremljene su profesionalnom izolacijom, koja ne samo da pruža izvrsnu izolaciju, već je i jednostavna za ugradnju.

Informativni materijal. Detaljno, opširno, zanimljivo.

Informationsmaterial Magazin

Weishaupt Thermo Condens® WTC-GB (470-620 kW)

Model

Goriva

min. toplinska snaga kotla 50/30 °C
maks. toplinksa snaga kotla 50/30 °C
maks. temp. dimnih plinova 80/60 °C
Razina zvučnog tlaka
maks. radni tlak

Širina
Visina
Dubina
Težina
Model

Goriva

min. toplinska snaga kotla 50/30 °C
maks. toplinksa snaga kotla 50/30 °C
maks. temp. dimnih plinova 80/60 °C
Razina zvučnog tlaka
maks. radni tlak

Širina
Visina
Dubina
Težina
WTC-GB 470-A

Zemni plin E/H, Zemni plin LL

59,0 kW
471,0 kW
68
64 dB
6,0 bar

680,0 mm
1 531,0 mm
1592,0 mm
370,000 kg
WTC-GB 470-A

Tekući naftni plin B/P

59,0 kW
471,0 kW
68
64 dB
6,0 bar

680,0 mm
1 531,0 mm
1592,0 mm
370,000 kg
WTC-GB 620-A

Zemni plin E/H, Zemni plin LL

62,0 kW
620,0 kW
68
64 dB
6,0 bar

680,0 mm
1 531,0 mm
1592,0 mm
430,000 kg
WTC-GB 620-A

Tekući naftni plin B/P

62,0 kW
620,0 kW
68
64 dB
6,0 bar

680,0 mm
1 531,0 mm
1592,0 mm
430,000 kg

WTC-GB 470-620 Maksimalne performanse, minimalan prostor

Od izmjenjivača topline do visoko učinkovitih crpki sve do velikog raspona modulacije - WTC-GB kombira modernu kondenzacijsku tehnologiju s visokim performansama u najmanjim mogućim prostorima i potpuno je razvijen za maksimalnu učinkovitost i pouzdanost.

Poslužna jedinica

 • Jenostavno upravljanje - Pritisak i okret

 • Jednostavan pristup informacijama i podešavanju postavki
Opener
Izmjenjivač topline

 • Visoka toplinska provodljivost (7x veća od INOX izmjenivača)
   
 • Sa smanjenim padom tlaka vode na izmjenjivaču radi promišljene distribucije protoka

 • Lako čišćenje kroz velike inspekcijske otvore
Opener
Sigurnosni set

 • Sigurnosni ventil 3 ili 6 bara.
   
 • Zahvaljujući drugom graničniku maksimalne temperature na izmjenjivaču topline i drugom presostatu maksimalnog tlaka, postignuta je maksimalna radna sigurnost.
Opener

Vaša pitanja.Naši odgovori na temu Sustavi grijanja.

Weishaupt kondenzacijski uređaj sa stupnjem učinkovitosti 110 %. Kako je to moguće?

Sustav grijanja s kondenzacijskom tehnikom, zbog svoje specifične konstrukcije površine izmjenjivača topline, u mogućnosti je dimnim plinovima oduzeti ne samo toplinu izgaranja, već također i toplinu isparavanja te ju dovesti u sustav grijanja. Dimni plinovi se još kondenziraju u izmjenjivaču topline i pri tome nastalu toplinu predaju sustavu grijanja. Na taj način računski Stupanj učinkovitosti  prekoračuje teoretsku granicu od 100 %.

Ima li smisla prilikom modernizacije sustav grijanja na ulje zamijeniti novim uljnim kondenzacijskim sustavom?

Da, to u potpunosti ima smisla. Radi pojašnjenja: Nekada su kotlovi grijanja radili s konstantnom temperaturom kotla od, primjerice, 70 °C. Sobnom temperaturom se upravljalo putem regulacijskih ili termostatskih ventila. Budući da su kotlovi grijanja radili tijekom cijele godine kako bi, osim grijanja, u ljetnim mjesecima pokrili i potrebe za toplom vodom, nastajali bi vrlo veliki gubici energije. Unatoč eventualno kasnije ugrađenoj toplinskoj izolaciji, zamjena zastarjelih kotlova grijanja se isplati. Primjeri iz prakse pokazuju da su zamjenom tehnike grijanja i regulacije moguće ukupne uštede i do 30 % u odnosu na zastarjele kotlove grijanja.

Specijalizirane tvrtke za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Specijalizirane tvrtke za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mjesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up