Please select a page template in page properties.

Različiti izvori energije, jedan zahtjev: Pouzdana kvaliteta.

Weishaupt proizvodi. Ujedinjuju oblik i funkciju.

Weishaupt razvija energetsku tehniku. Svojim gotovo 70-godišnjim iskustvom i znanjem u kondenzacijskoj tehnici proizvodimo funkcionalne sustave grijanja za plin i ulje, dizalice topline i plamenike za stanove i jednoobiteljske kuće, kao i za industrijske komplekse. Osim toga, naše je sustave grijanja moguće dopuniti obnovljivom sunčevom energijom. Sastavni dijelovi vrhunskih Weishaupt proizvoda: savjestan razvoj, visokokvalitetna obrada, velika sigurnost u funkcioniranju i maksimalna učinkovitost. Pri tome je jedna stvar posebno važna: dizajn prati funkciju.

Sustavi grijanja za plin i ulje

Učinkovitost zahvaljujući kondenzacijskoj tehnici. Mogućnost proširenja npr. solarnim kolektorima. Od zidnih sustava preko velikih kotlova pa do kompaktnih rješenja uključujući spremnike.

Više
Dizalice topline

Grijanje uz pomoć energije iz okoliša - sa zrakom, tlom i vodom kao izvorima topline.

Više
Solarni sustavi

Idealna dopuna sustava grijanja. Za zagrijavanje pitke vode, a i kao potpora grijanju kuće.

Više
Sustavi pitke vode i spremnici energije

Weishaupt spremnici energije i uređaji za zagrijavanje pitke vode specijalno su konstruirani za kombiniranje s Weishaupt sustavima grijanja. Za zagrijavanje pitke vode putem solarnog sustava, a isto tako i udruživanje različitih izvora topline.

Više
Plamenici

Weishaupt plinski, uljni i kombinirani plamenici dokazali su se već milijune puta. Spektar seže od kompaktnih plamenika snage 40 kW pa do industrijskih plamenika snage do 32.000 kW.

Više

Moderno grijanje. Pomoću plina i ulja.

Suprotno nekim prognozama, plin i ulje će i u nadolazećim desetljećima biti najvažnija Goriva  na tržištu topline. Dakle, rješenje za budućnost: visokoučinkovita kondenzacijska tehnika na plin ili ulje.

Postojana toplina. S obnovljivim izvorima energije.

Dizalice topline pretvaraju toplinsku energiju iz okoliša u toplinu, umjesto sagorijevanja plina ili ulja. Izvori topline mogu biti zrak, tlo i voda. Savršena obnovljiva dopuna dizalicama topline i kondenzacijskim sustavima: solarni kolektori.

Gotovo 70 godina iskustva. U svakom plameniku.

Weishaupt plinski, uljni i kombinirani plamenici dokazali su se već milijune puta od 1952. godine. U cijelom svijetu. Oni su učinkoviti i pouzdani – rezultat beskompromisne usmjerenosti na kvalitetu.

Toplina na zalihi. Sa spremnicima energije.

Weishaupt spremnici energije sakupljaju, uslojavaju i raspodjeljuju toplinu proizvedenu iz različitih izvora energije (npr. kondenzacijskih sustava, dizalica topline ili solarnih kolektora), a u skladu s načelima ekonomičnosti. Primjer je zagrijavanje tople vode putem solarne termije.

Vaša pitanja.Naši odgovori za izvoditelje modernizacije.

Postoji li financijski poticaj za modernizaciju mog sustava grijanja?

Zakonodavstvo je postupno stvorilo preduvjete za povećanje energetske učinkovitosti i održivosti u hrvatskim kućanstvima. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) središnje je mjesto prikupljanja i ulaganja izvanproračunskih sredstava u programe i projekte zaštite okoliša i prirode, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Djelatnost Fonda obuhvaća poslove u svezi s financiranjem pripreme, provedbe i razvoja programa i projekata i sličnih aktivnosti u području očuvanja, održivog korištenja, zaštite i unapređivanja okoliša i u području energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije.

Ove regulative potiču prelazak na tehniku grijanja budućnosti. Za savršeno planiranje renoviranja Vašeg sustava grijanja najbolje je obratiti se specijaliziranoj tvrtki za grijanje. Svojim znanjem, praktičnim savjetima za planiranje i prilagođenim rješenjima pomoći će Vam u ispunjavanju svih zakonskih zahtjeva te ćete optimalno profitirati od postojećih mogućnosti poticaja. Zatražite savjet.

Kada je vrijeme za modernizaciju mog sustava grijanja?

Kotao  za grijanje, izuzev kotlova s niskom temperaturom i kondenzacijskih kotlova, u pravilu je potrebno zamijeniti nakon 30 godina rada. Za više informacije obratite se Vašem ovlaštenom instalateru.

Up