Please select a page template in page properties.

Obnovljivo grijanje. Uz pomoć snage Sunca.

Weishaupt sustav pločastih kolektora WTS-F2.

Sustav WTS-F2 razvijen je specijalno za vrste montaže „na krov“ i „ravni krov“. Ovi su kolektori prikladni i za veće solarne sustave, a i za manje sustave - za zagrijavanje potrošne vode, a i kao potpora grijanju.

Energetska učinkovitost
Izvrsno iskorištenje energije

Weishaupt solarni kolektori koriste i direktno i indirektno sunčevo zračenje. Kao potpora grijanju kod, primjerice, stambene površine 120 m², potrebna su četiri kolektora, svaki površine 2,5 m². Za čisto zagrijavanje potrošne vode za tročlano kućanstvo dovoljna su dva kolektora.

Indirektno sunčevo zračenje

Mirotherm višeslojni površinski premaz, osim direktnog sunčevog zračenja, za dobivanje topline također koristi i difuzno zračenje.

Prednosti uređaja
Robusna izvedba

Zavareni aluminijski okvir trajnoelastično je zalijepljen sa solarnim staklom.

Dug životni vijek

Kako bi se izjednačila istezanja materijala uzrokovana utjecajem temperature, kod spajanja kolektora koriste se specijalni kompenzatori. To je bitan preduvjet za dugotrajnost i pouzdanost u radu.

Instaliranje
Fleksibilna primjena

Weishaupt solarni kolektori prikladni su kao dopuna starih postrojenja, a također i novih sustava grijanja. Mogu se kombinirati s različitim Weishaupt sustavim spremnika: kao solarna potpora sustavima grijanja s Weishaupt spremnicima energije (WES 660 ili WES 910) i kao solarno zagrijavanje potrošne vode s bivalentnim grijalom potrošne vode WASol.

Atraktivne mogućnosti poticaja

Država, pokrajine i općine često isplaćuju poticaje pri kupnji solarnog sustava. Koja poticajna sredstva dolaze u obzir u Vašem slučaju, možete vidjeti u Weishaupt bazi podataka o poticajnim sredstvima. Također se možete savjetovati i sa svojim stručnjakom za grijanje.

Informativni materijal. Detaljno, opširno, zanimljivo.

Informationsmaterial Magazin

Weishaupt sustav pločastih kolektora WTS-F2

Model

Bruto površina
Širina
Dužina
Visina
Težina

Solar KEYMARK (DIN CERTCO)
Model

Bruto površina
Širina
Dužina
Visina
Težina

Solar KEYMARK (DIN CERTCO)
WTS-F2 K5

2,51
1 212,0 mm
2 070,0 mm
65,0 mm
34,000 kg

WTS-F2 K6

2,51
1 212,0 mm
2 070,0 mm
65,0 mm
34,000 kg

WTS-F2 Fleksibilni sustav solarne termije.

Bez obzira radi li se kosom krovu na dvije ili četiri vode, ravnom krovu, garaži ili kući – fleksibilni Weishaupt WTS-F2 uklapa se u gotovo svaki krov pa stoga Vi imate preduvjet za uštedjeti velike količine energije.

Dodatna sigurnost

  • Kompenzatori izjednačuju istezanje materijala uzrokovano utjecajima temperature
Opener
Čvrsti spoj

  • Šina s mogućnošću niveliranja
  • Krovna sidra koja je moguće premještati
Opener
Ušteda električne energije

  • Energetski štedljiva električna solarna crpka WHI-pump-sol
  • Detaljno razrađena tehnika sustava
Opener

Vaša pitanja.Naši odgovori na temu Solar.

Postoje li programi poticaja za solarnu energiju?

Trenutno postoje financijski poticaji za one koji moderniziraju postojeći sustav grijanja ili nabavljaju novi sustav koji koristi Obnovljive Izvore Energije. Aktualni program Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost subvencionira energetski štedljiva grijanja u novogradnji, kao i u postojećim objektima. Iskoristite svoje pravo na poticaj: individualne savjete možete dobiti od svoje specijalizirane tvrtke za grijanje.

Koji je najbolji način korištenja Weishaupt solarnog sustava?

Postoje dva različita načina korištenja Weishaupt solarnog sustava.

  1. Kao potpora zagrijavanju vode: Za dobar solarni prinos optimalno je da površina kolektora bude okrenuta točno prema jugu, uz nagib krova od 45 stupnjeva. Međutim, samo u rijetkim slučajevima mogu biti ispunjena oba uvjeta istovremeno. Odstupanja se kompenziraju povećanjem površine kolektora.
  2. Kao potpora grijanju prostora: Za solarni sustav s dodatnom potporom grijanju neophodno je zasebno projektirati veličinu kolektora i potrebnog solarnog spremnika. Zbog povećanog zahtjeva za toplinom uslijed dodatne potpore grijanju treba dimenzionirati veće kolektorsko polje i solarni spremnik. Iz toga proizlazi stopa solarnog pokrića za grijanje i toplu vodu do 30 %, što znači da se troškovi grijanja mogu smanjiti do 30 %.

Specijalizirane tvrtke za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Specijalizirane tvrtke za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mjesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up