Please select a page template in page properties.

Premix LowNOx plinski plamenik WG 40 PLN

Novi Weishaupt plinski plamenik WG 40 PLN namijenjen je za izgaranje na zemni plin E/LL i tekući (UNP) plin B/P, a ima modulirajuću snagu loženja od 60 - 700 kW. Plinski plamenik WG 40 PLN u serijskoj je izvedbi opremljen regulacijom broja okretaja, kao i visokoučinkovitim sinkronim motorom s permanentnim magnetima, čiji stupanj djelovanja nadmašuje sve trenutno važeće razrede učinkovitosti za elektromotore.

Kratica PLN znači Premix LowNOx – sustav koji prethodno miješanje kombinira s površinskim izgaranjem. To osigurava homogenu mješavinu plina i zraka, kao i stabilno ponašanje kod paljenja. Kroz namještanje udjela O2 moguća je optimizacija NOx vrijednosti u kompletnom području snage. Značajna prednost ovog sustava izgaranja je u tome što je, pored uobičajenih kotlova, također moguće koristiti i ložišta znatno manjih geometrija te se postižu NOx vrijednosti ispod 30 mg/kWh. Osim toga, plamenik radi iznimno tiho.

Kao i svi Weishaupt plamenici, također i WG 40 PLN ima digitalni programski sklop. Bitne funkcije, kao što su dovod goriva i zraka, stupnjevanje zraka i nadziranje plamena, s digitalnom preciznošću registrira i regulira u praksi dokazani digitalni programski sklop W-FM 25. Cilj je optimizacija radnih procesa, postizanje maksimalno moguće ekonomičnosti i smanjenje emisija na najmanju moguću mjeru. Daljinsko upravljanje, daljinska dijagnostika i daljinsko nadziranje postrojenja pri tome se podrazumijevaju. To znatno povećava sigurnost i  komfor u uporabi.

Up