Please select a page template in page properties.

Nova Weishaupt podružnica u Regensburgu

Max Weishaupt GmbH, jedan od vodećih svjetskih proizvođača tehnike grijanja, dizalica topline i plamenika, od 1993. godine ima vlastitu podružnicu u Regensburgu. 28 zaposlenika nadležno je za prodaju, ponude i narudžbe, kao i za tehničko savjetovanje, servis i usluge održavanja.

Nova podružnica tvrtke Weishaupt u Regensburgu izravno je povezana s autocestom A93 i saveznom cestom B16.

Gravitirajuće područje obuhvaća okruge Oberpfalz, Niederbayern i područje grada Ingolstadt. Oni sežu u regiju Schwandorf na sjeveru, a istočno i južno idu do državnih granica s Češkom i Austrijom. Sjeverno od linije Mainburg-Landshut-Burghausen ovo područje prelazi u nadležnost susjedne podružnice München.

Zbog znatno proširene palete proizvoda i pozitivnog razvoja, Weishaupt podružnica u Regensburgu sada je bila potrebna izgradnja nove podružnice, koja bi zadovoljila povećane zahtjeve. Nova zgrada podružnice izgrađena je u industrijskoj zoni “Am Ammerholz” u Pentlingu, jugozapadno od Regensburga, s izravnom prometnom povezanošću s prometnicama A93 i B16.

Veliki novi objekt ima skladište površine 740 m2 za brzu isporuku kupcima, kao i 790 m2 uredske površine. U sklopu objekta nalazi se edukacijski centar površine 250 m2 za teoretsku obuku i praktične vježbe specijaliziranih obrtnika i servisnih tehničara. Praktično školovanje kompletno je opremljeno proizvodima koji su u funkciji. To su podni i zidni plinski i uljni kondenzacijski sustavi od 2 do 120 kW, geotermalne dizalice topline i dizalice topline zrak/voda snage između 2 i 12 kW, kombi spremnici, stanica za svježu vodu, kao i ispitni kotao s plamenom cijevi snage 70 kW za edukacije na području plamenika.
Novi objekt se grije/hladi putem reverzibilne dizalice topline tlo/voda snage 46 kW, kao i plinskim kondenzacijskim uređajem snage 32 kW. Kompletnu kućnu tehniku regulira i upravlja upravljačka tehnika zgrade Weishauptove kćerinske tvrtke Neuberger. Ispitivanje i analizu tla, kao i geotermalna bušenja zemnom sondom (9 x 100 m) preuzela je tvrtka BauGrund Süd, koja je također tvrtka iz Weishaupt grupe.
S novom zgradom podružnice u Regensburgu tvrtka Weishaupt ponovno dokazuje svoj intenzivni rad na približavanju kupcima, jačanju ponude na području edukacije kupaca te svoju tehničku i prodajnu kompetenciju.
Nove podružnice s ovakvom opremom tvrtka Weishaupt već je izgradila u Hamburgu, Dortmundu, Frankfurtu, Berlinu, Neussu i Stuttgartu.

Up