Please select a page template in page properties.

Max Weishaupt GmbH proširuje svoju upravu s dipl. ing. ek. Thomasom Weishauptom

Thomas Weishaupt (41) je od 1. veljače 2016. novi član uprave tvrtke Max Weishaupt GmbH. Poduzeće sada vode dipl. ing. Siegfried Weishaupt, njegov sin dipl. ing. ek. Thomas Weishaupt (obojica izvršni direktori) i od 2008. direktor dr. Karl-Heinz Romer (56).

Kao direktor tvrtke Max Weishaupt GmbH, Thomas Weishaupt je zajedno s dr. Karl-Heinzom Romerom istovremeno i direktor Weishaupt Holdinga.<br/> Time je obiteljska tvrtka Weishaupt definirala buduće usmjerenje. Posebice s imenovanjem svoga sina Thomasa Weishaupta za direktora, Siegfried Weishaupt je učvrstio obiteljsko vođenje tvrtke.

Thomas Weishaupt je u poduzeću već više od 10 godina. Nakon što je najprije vodio inozemnu prodaju, posljednjih godina je preuzeo i tuzemnu prodaju. Studirao je na Sveučilištu Karlsruhe (TH) i diplomirao kao dipl. ing. ek. Nakon toga je završio MBA u „INSEAD School“ u Singapuru.

S prometom preko 540 milijuna eura tvrtka Weishaupt je jedno od vodećih poduzeća na području energetske tehnike, dobivanja energije i upravljanja energijom. S pogonima u mjestima Schwendi, Sennwald/CH i Donaueschingen, tvrtka Max Weishaupt GmbH je s područjima proizvoda plamenici, sustavi grijanja, solarna tehnika i dizalice topline dobro opremljena za budućnost. Član Weishaupt grupe također je i BauGrund Süd (Bad Wurzach), jedno od najvećih poduzeća za bušenja zemnim sondama i bušenja zdenaca za korištenje geotermalne energije u blizini površine tla. S poduzećem Neuberger Gebäudeautomation (Rothenburg o.d.T.) grupa ima stručnjaka i za tehniku upravljanja zgradama, koji s upravljanjem energijom zaokružuje područja poslovanja energetske tehnike (Weishaupt) i dobivanja energije (BauGrund Süd).

Up