Please select a page template in page properties.

Učinkovitost dizalica topline u praktičnom radu

Za sve specijalizirane obrtnike koji svoje krajnje kupce žele informirati o modernim dizalicama topline i s njima povezanim mogućnostima uštede, Weishaupt kao stručnjak za sustave grijanja daje na raspolaganje zanimljivu brošuru.

Koliko je neka dizalica topline uistinu štedljiva, najbolje dokazuju neovisna testiranja na terenu i mjerenja koja dokumentiraju trenutni rad. U brošuri se izvješćuje upravo o takvim testiranjima i mjerenjima za različite tipove dizalica topline. Pri tome se ispituju različiti referentni objekti u praktičnom radu tijekom duljeg razdoblja.

Fraunhofer Institut za solarne sustave grijanja (ISE) kontinuirano obrađuje i nadzire sljedeće podatke:

  • Proizvedena toplinska energija za grijanje i toplu vodu
  • Potrošnja struje dizalice topline
  • Mjesečni i godišnji koef. rada

Stalno nadziranje mjernih vrijednosti pomaže u shvaćanju potrošnje i ekonomičnosti – kod jednoobiteljskih i višeobiteljskih kuća, u novogradnji, kao i u postojećim objektima. U brošuri je predstavljeno ukupno 11 referentnih objekata s dizalicama topline zrak/voda i tlo/voda.

Informativna brošura pod nazivom „Dizalice topline: pouzdanost i ekonomičnost“ dostupna je u PDF formatu u području „Servis“ na internetskoj stranici www.weishaupt.de. Tiskanu brošuru je također moguće naručiti izravno u tvrtki Max Weishaupt GmbH, 88475 Schwendi, info@weishaupt.de, odnosno u nekoj od 28 Weishaupt podružnica u Njemačkoj.

Up