Please select a page template in page properties.

Plinski plamenici u izvedbi LowNOx 4LN s recirkulacijom dimnih plinova (do 23.000 kW)

Aktualne serije Weishaupt monarch® plinskih plamenika WM, kao i industrijskih plamenika WKmono i WK u verziji LowNOx 4LN mogu ispuniti najstrože ekološke zahtjeve u cijelom svijetu.

Verzija plamenika 4LN sadrži sustav recirkulacije dimnih plinova, čije su komponente regulacije integrirane u plameniku. Posebno usklađena miješališta i digitalni programski sklop osiguravaju očuvanje dokazanih vrlina, kao što su pouzdano paljenje, visoka stabilnost plamena i sigurno ponašanje u radu.

Recirkulacija dimnih plinova (ARF) uzrokuje smanjenje udjela kisika po m3 zraka, povećanje brzine strujanja zraka, kraće zadržavanje plinova izgaranja u vrućoj reaktivnoj zoni, kao i sniženje temperature plamena.

Sve to ima za rezultat smanjenje NOx emisija. Kod recirkulacije dimnih plinova je presudno točno doziranje količine dimnih plinova.
Za to je najbolje opremljen Weishaupt digitalni programski sklop W-FM 200. Sa svega dva dodatna elementa - osjetnik temperature dimnih plinova i zaklopka dimnih plinova - uz pomoć softvera upravlja se strujom mase dimnih plinova, te se u svakom radnom stanju dovodi točno potrebna količina.

Za količinu recirkulacije također je presudna i temperatura dimnih plinova. Ona utječe na gustoću dimnih plinova, a time i na transportiranu struju mase. Temperatura dimnih plinova kontinuirano se mjeri radi stabilnog ponašanja plamenika u radu i ravnomjerno niskih NOx vrijednosti. Rezultat kao korekcija automatski utječe u otvor zaklopke dimnih plinova. Softver digitalnog programskog sklopa W-FM 200, osim upravljanja ARF-zaklopkom, daje na raspolaganje i parametre koji dopuštaju dodatne prilagodbe.

Up