Please select a page template in page properties.

LowNOx plinski plamenik PLN (do 2.500 kW)

Svuda gdje se zahtijevaju najniže vrijednosti emisije na raspolaganju je nova generacija PLN plamenika. PLN je kratica za Premix-LowNOx – sustav koji kombinira predmiješanje i površinsko izgaranje.

Bitna prednost ovog sustava izgaranja je u tome što su, pored uobičajenih kotlova, također moguća i ložišta znatno manjih dimenzija.

Kod površinskog izgaranja presudna je homogena mješavina plina i zraka. Stoga se ovdje koristi potpuno novo razvijeno miješalište. Značajno svojstvo je odvojeno vođenje plina i zraka, a oba medija se ujedinjuju tek u cijevi za izgaranje.

Mješavina plina i zraka pod tlakom prodire kroz metalnu tkaninu sa sitnim okancima i izgara na njezinoj površini. Tako nastali plameni tepih s temperaturama plamena ispod 1200 °C zaustavlja termičko stvaranje dušikovog oksida. NOx vrijednosti ispod 30 mg/kWh sada su stvarne također i u području snage do 2.500 kW.

PLN plamenici su također i u pogledu raspona regulacije na istom stupnju kao plinski plamenici s ventilatorom. Uz elektronički sustav povezivanja plina i zraka kod Weishaupt digitalnog programskog sklopa W-FM 50, W-FM 100 i W-FM 200 mogući su rasponi regulacije do 1: 7.

Up