Please select a page template in page properties.

Plinski kondenzacijski uređaj Thermo Condens WTC-GW 15/25-B

Novi plinski kondenzacijski uređaj Thermo Condens WTC-GW B dosljedno pojednostavljuje komunikaciju između čovjeka i tehnike te je istovremeno po pitanju tehnike 100 % kompatibilan s dosadašnjim plinskim kondenzacijskim uređajima. Montaža i održavanje su jednostavniji no ikada.

Lijevo hidraulika i mehanika, desno elektronika
Zbog vertikalnog razdvajanja funkcijskih jedinica pojedinačni sastavni dijelovi, kao što su plamenik, izmjenjivač topline, crpka itd., pregledno su raspoređeni te su lako dostupni za radove održavanja. Dodatno su hidraulika i elektronika međusobno vodonepropusno izolirani.

Zajamčeno u ravnini, čak i ako montažu izvodi samo jedna osoba
Novi plinski kondenzacijski uređaj može montirati i pustiti u rad samo jedna osoba. Zaštitno podnožje od stiropora, integrirano u pakiranju, ima dva praktična otvora za prihvat, pomoću kojih je uređaj, koji teži svega 41 kg, moguće jednostavno podići na montažnu šipku. Zahvaljujući praktičnoj šipki za montažu i dvostrukoj napravi za niveliranje, uređaj je u najkraćem vremenu moguće ne samo postaviti u vertikalu, već također i pomicati do 10 mm horizontalno i vertikalno. To je u svakodnevnoj praksi posebno vrijedna pomoć pri montaži, budući da je provrte vrlo rijetko moguće izvesti točno u milimetar.

Maksimalna učinkovitost zahvaljujući visokoučinkovitom izmjenjivaču topline
Unaprijeđeni visokoučinkoviti izmjenjivač topline izrađen je od aluminijsko-silicijskog pješčanog lijeva visoke kvalitete. Odlikuju ga velika toplinska provodljivost (6-7 puta bolja nego kod plemenitog čelika), učinkovitost, robusnost i dugovječnost. Površina izmjenjivača topline sa svojom promišljenom strukturom s izbočinama na 6.600 cm2 uzima maksimalnu energiju iz loživih plinova. Rezultat je standardni stupanj iskorištenja 110,1 % (Hi), odnosno 99,2 % (Hs) kod temperature sustava 40/30 °C.

SCOT regulacija izgaranja s proširenim područjem modulacije
SCOT sustav tvrtke Weishaupt s automatskom kalibracijom uvijek osigurava optimalnu kvalitetu izgaranja, također i kod različitog sastava plina. Raspon modulacije kod nove generacije uređaja seže do 1,9 kW. To je velika prednost u radu s djelomičnim opterećenjem, koji postaje sve važniji, jer mnoge moderne zgrade zahtijevaju tijekom dužih razdoblja snagu ispod 4 kW.

Brzo puštanje u rad zahvaljujući asistentu
Nakon pozivanja nekih graničnih uvjeta, asistent puštanja u rad predlaže moguće varijante hidraulike. S odabirom varijante hidraulike unaprijed su postavljeni mnogi parametri regulacije. To olakšava puštanje u rad i štedi vrijeme.

Modularni sustav upravljanja energijom (WEM)
Weishaupt modularni sustav upravljanja energijom može se univerzalno primjenjivati i proširivati – čak i kod kompleksnih sustava postrojenja. Standardna regulacija u plinskom kondenzacijskom uređaju obuhvaća krug grijanja i krug potrošne tople vode. Osim toga, moguće je priključiti do 24 dodatna kruga grijanja. Svaki dodatni krug grijanja je preko modula za proširenje spojen s centralnom regulacijskom jedinicom.

Praktično rukovanje putem aplikacije ili internetskog preglednika
Zahvaljujući serijskom LAN sučelju i Weishaupt portalu za upravljanje energijom, novi plinski kondenzacijski uređaj može preko interneta jednostavno i sigurno komunicirati s računalom, pametnim telefonom ili tabletnim računalom. Pri tome se poštuju trenutno najviši standardi sigurnosti. naravno, rukovanje je moguće i putem opcionalnog sobnog uređaja.

Up