Please select a page template in page properties.

Leksikon stručnih izraza. Tehnika grijanja
objašnjena na jednostavan način.

Sve o grijanju. Od A do Ž

Na području grijanja postoje određeni stručni pojmovi koje je potrebno objasniti. Ovdje možete pronaći sve što je važno. Poredano abecednim redom.

Obnovljivi izvori energije

Ekološki izvori energije koji su nam raspoloživi u neograničenim količinama. Za privatnu i individualno upravljanu potrošnju u prvom redu se etablirala solarna energija, koja može zagrijati veliki udio potrošne vode i vode za grijanje. Potpuni Weishaupt program nudi optimalne kombinacije za sve moguće građevinske i tehničke okolnosti.

Odvajač mulja

Čestice nečistoće, magnetit i kamenac u sustavima grijanja mogu uzrokovati štete na grijaćim tijelima, površinskim grijanjima, ventilima, cirkulacijskim crpkama i generatorima topline. Iz tog se razloga stoga preporuča primjena posebnih filtara grijanja, odnosno odvajača mulja – posebice u sklopu obnavljanja grijanja.

Ogrjevna vrijednost

To je količina topline koja se oslobađa kod potpunog izgaranja jednog kubičnog metra plina (standardno stanje) ili kilograma loživog ulja, kada je voda nastala kod izgaranja u tekućem stanju. Izražava se u jedinici kWh/m3 ili kWh/kg, a skraćeno se Ogrjevna vrijednost  također označava i oznakom Hs.

Up