kroatien hr Meta navigacija Izjava o zaštiti privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti

Izjava tvrtke Weishaupt d.o.o. Zagreb o zaštiti osobnih podataka

Drago nam je što ste posjetili naše internetske stranice te Vam se zahvaljujemo na Vašem zanimanju za našu tvrtku i naše proizvode. Zaštita Vaše privatne sfere kod korištenja naših mrežnih stranica za nas je iznimno važna. Stoga Vas molimo da se upoznate s niže navedenim informacijama.

1 Koje podatke obrađujemo, koliko dugo i u koju svrhu

1.1 Informativno korištenje internetskih stranica

Opseg obrade.
Kod čisto informativnog korištenja naše mrežne stranice, dakle kada nam informacije ne ustupate na drugi način, već samo pozivate i čitate sadržaje, mi prikupljamo samo one osobne podatke koje Vaš preglednik šalje našem poslužitelju. Kada otvorite našu internetsku stranicu, to su sljedeći podaci: IP-adresa, datum i vrijeme otvaranja, razlika vremenske zone u odnosu na Greenwich Mean Time (GMT), sadržaj zahtjeva (konkretna stranica), status pristupa/HTTP-šifra statusa, dotična prenesena količina podataka, mrežna stranica s koje je upućen zahtjev, preglednik, operativni sustav i njegova površina, jezik i verzija softvera preglednika.

Svrha i pravna osnova.
Obrada služi u svrhu tehničkog omogućavanja pozivanja internetske stranice te osiguranja stabilnosti i sigurnosti. Pravna osnova obrade je očuvanje naših opravdanih interesa. U upravo navedene svrhe također se ubraja i naš opravdani interes za obradu podataka.

Trajanje pohrane.
Podaci se brišu čim oni više nisu potrebni za postizanje svrhe njihovog prikupljanja. U slučaju obrade podataka u svrhu davanja web stranice na raspolaganje to je slučaj ako je dotična sesija završena. IP-adrese pohranjujemo na sedam dana, kako bi mogli istražiti zloporabu.

1.2 Preuzimanje materijala (priručnici, informativne brošure itd.)

Želite li s naše mrežne stranice preuzeti priručnike, informativne brošure ili druge sadržaje, tada odgovarajuće vrijedi točka 1.1.

1.3 Stupanje u kontakt / naručivanje informativnog materijala

Opseg obrade.
Na svojim internetskim stranicama Vam nudimo obrasce putem kojih možete elektroničkim putem stupiti s nama u kontakt, naručiti informativni materijal ili zatražiti besplatne savjete. U tom slučaju nama će biti poslani podaci uneseni u masku za unos, te će oni biti obrađeni. Ovdje se radi o sljedećim podacima: tvrtka, naslov, ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj, mjesto, e-mail adresa, pozivni broj, telefonski broj, informacija o tome koja toplinska tehnika Vas zanima, kao i polje u koje možete unijeti komentare. Kod upita za savjet ćete umjesto interesa za toplinsku tehniku biti upitani za serijski broj svog Weishaupt sustava i predmet upita. Pri tome sljedeća polja moraju biti obavezno popunjena: prezime/ime, ulica/poštanski broj/mjesto, e-mail adresa. Ako se informacija šalje putem kontaktnog obrasca, tada će biti obrađeni i drugi podaci sukladno točki 1.1. Putem navedene e-mail adrese svakako možete s nama komunicirati. U tom slučaju će se obrađivati osobni podaci koji su dostavljeni putem e-maila. Pristup Vašim podacima imaju samo nadležni referenti unutar Weishaupt grupe i njezini zastupnici (ugovorni distributeri).

Svrha i pravna osnova.
Podaci će se obrađivati isključivo u svrhu omogućavanja obrade Vašeg upita unutar Weishaupt grupe i od strane njezinih zastupnika (ugovornih distributera). Pravna osnova za obradu podataka je Vaša suglasnost. Podaci koji su nam prenijeti obrađuju se na osnovi našeg opravdanog interesa. U upravo navedenu svrhu također se ubraja i naš opravdani interes za obradu podataka.

Trajanje pohrane.
Podaci navedeni u ovoj točki se brišu čim oni više nisu potrebni za postizanje svrhe njihovog prikupljanja. To je slučaj kada je određeni postupak završen. Postupak je završen kada je Vaš predmet riješen, npr. odgovaranjem na Vaša pitanja.

1.4 Kolačići (cookies)

Opseg obrade.
Naša web stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačići su tekstualne datoteke koje Vaš internetski preglednik pohranjuje na Vaše računalo. Taj kolačić sadrži niz znakova koji omogućuje jednoznačno identificiranje Vašeg preglednika kod ponovne posjete web stranici. Osim toga, kolačiće koristimo kako bi naša web stranica bila jednostavnija za korištenje. neki elementi naše internetske stranice zahtijevaju da se preglednik koji poziva stranicu može identificirati i nakon prelaska na drugu stranicu. U kolačićima se pritom pohranjuju i prosljeđuju sljedeći podaci: postavke jezika, log-in informacije. Nadalje, na svojim mrežnim stranicama koristimo kolačiće koji omogućuju analizu Vašeg korištenja naših stranica. Na taj je način moguće prenijeti sljedeće podatke: uneseni traženi pojmovi, učestalost posjećivanja stranica, zahtijevane funkcije web stranice. Kod pozivanja naše web stranice korisnik će biti informiran o korištenju kolačića u svrhe analize te će biti zatražena njegova suglasnost za obradu osobnih podataka koji se koriste u tom kontekstu. S tim u vezi se također upućuje i na ovu izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Svrha i pravna osnova.
Kolačiće s jedne strane koristimo u svrhu jednostavnijeg korištenja naših internetskih stranica. Druge kolačiće koristimo u svrhu analize, posebice kako bi poboljšali kvalitetu naših mrežnih stranica i kako bi ustanovili za koje teme postoji zanimanje. S jedne strane, kolačići se koriste na temelju Vaše suglasnosti, a s druge strane – kod tehnički neophodnih kolačića – na temelju našeg opravdanog interesa. Naš opravdani interes također je i u ovdje opisanoj svrsi.

Trajanje pohrane.
Kolačići se pohranjuju na Vaše računalo. Trajanje pohrane navedeno je u pregledu u postavkama kolačića Vašeg preglednika. Promjenom postavki u svom pregledniku možete blokirati ili ograničiti prijenos kolačića. Već pohranjeni kolačići mogu se u bilo koje vrijeme izbrisati. To je također moguće i automatski, npr. kada zatvorite svoj preglednik. Ako deaktivirate kolačiće za našu web stranicu, može se dogoditi da sve funkcije web stranice više ne bude moguće koristiti u punom opsegu.
 
2 Prava dotičnih osoba

Jamčimo Vam u punom opsegu Vaša prava kao dotične osobe. U nastavku dajemo kratko objašnjenje koja su to prava:

2.1 Protivljenje promidžbi

Uvijek imate pravo izraziti svoje protivljenje korištenju Vaših podataka u promidžbene svrhe s učinkom za budućnost.

2.2 Opoziv suglasnosti

Suglasnost koju ste nam dali za obradu osobnih podataka također možete u bilo koje doba opozvati s učinkom za ubuduće.

2.3 Ostala prava

Kada mi obrađujemo osobne podatke o Vama, tada Vi uz odgovarajuće zakonske preduvjete u pogledu Vaših osobnih podataka imate pravo na

• informaciju, korekciju ili brisanje, kao i na
• ograničenje obrade, protivljenje obradi i na prenosivost podataka.

Osim toga, imate pravo nadzornoj službi za zaštitu podataka podnijeti žalbu u vezi s obradom Vaših osobnih podataka s naše strane, na primjer nadzornoj službi koja je za nas nadležna.

3 Sigurnost

U slučajevima kada nam šaljete svoje osobne podatke pružamo Vam mogućnost kodiranog prijenosa informacija. Takvo kodiranje štiti povjerljivost razmjene podataka između Vas i našeg web poslužitelja, te pomaže u prevencije zloporabe podataka, npr. putem prisluškivanja. Kao tehniku kodiranja koristimo TLS (Transport Layer Security). Tu se radi o priznatoj i vrlo rasprostranjenoj tehnici.

4 Kontakt

Odgovorna osoba u smislu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka je:

WEISHAUPT-ZAGREB
plamenici i sustavi grijanja d.o.o
Dragutina Golika 61
10000 Zagreb

Telefon:3851 3655 073
Telefax:3851 36 55 075
E-mail: info@weishaupt.hr
Internet: www.weishaupt.hrImate li posebnih pitanja na temu zaštite osobnih podataka, molimo Vas da ih pošaljete našem ovlašteniku za zaštitu osobnih podataka:
e-mail: datenschutzbeauftragter@weishaupt.de
Vaše upite ćemo odmah obraditi i obavijestiti Vas o tome koje smo mjere poduzeli.

Tražite Weishaupt ugovornog partnera u Vašoj blizini?

Ovdje možete naći Vašeg Weishaupt stručnjaka
Potražite

Želite osobno savjetovanje sa Weisahupt stručnjacima?