Please select a page template in page properties.

Uljni kondenzacijski kotao WTC-OB 18-B

U novom uljnom kondenzacijskom kotlu WTC-OB 18-B radi tvornički namješten plavi plamenik Weishaupt purflam®. Zahvaljujući svojoj pouzdanosti, ovaj plamenik posebno štedi loživo ulje. Ovisno o zahtjevu za toplinom, uključuje se stupanj 1 (12 kW) ili stupanj 2 (18 kW).

Visokoučinkoviti izmjenjivač topline od aluminijsko-silicijskog lijeva u potpunosti je toplinski izoliran i osigurava godišnju energetsku učinkovitost od 92 %. To odgovara razredu energetske učinkovitosti A. Veliki slobodni presjeci i pristupačnost s prednje strane omogućuju jednostavno održavanje kotla bez demontaže vodenog džepa.

Uljni kondenzacijski kotao Weishaupt Thermo Condens registriran je za goriva loživo ulje EL s niskim udjelom sumpora prema normi DIN 51603-1, kao i za loživo ulje ELA Bio 10 prema normi DIN 51603-6. Dodavanje aditiva koji stvaraju pepeo nije dozvoljeno. Zbog niskog sadržaja sumpora od maksimalno 50 mg/kg čuva se okoliš, a grijaće površine ostaje dulje čiste.

Rad je iznimno tih zahvaljujući integriranoj kombinaciji prigušivača buke za dimne plinove i usisni zrak. Unutar obloge kotla dodatno se nalazi jedinica za odzračivanje filtra ulja, koja je jednostavna za održavanje.

Od presudne važnosti za siguran i štedljiv rad uljnog kondenzacijskog kotla WTC-OB također je i stručno i pažljivo puštanje u rad. Pri tome pomaže regulator sa serijski integriranim asistentom puštanja u rad, koji upravlja kronološkim procesom. On započinje s odzračivanjem hidraulike i uljnog voda, a završava s optimizacijom stupnja plamenika 1 i 2.

Modularno izvedeni regulacijski sustav WCM sa svojom strategijom platforme pruža jednake prednosti i korisnicima i monterima grijanja. Za najrazličitije namjene postoje posebno usklađeni moduli, koji međusobno komuniciraju preko eBUS-a i tako osiguravaju komfornu opskrbu toplinom koja je prilagođena potrebama.

Up