kroatien hr Servis Leksikon stručnih izraza

Leksikon stručnih izraza

A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
SCOT-sustav

Scot-sustav se primjenjuje kod plinskih kondenzacijskih uređaja (WTC-15A do 60A). Ovisno o kvaliteti izgaranja teče kroz SCOT-elektrodu, koja je postavljena izravno u plamenu, različita električna struja. Programski sklop (automatika kondenzacijskog uređaja) očitava signal i ispravlja, kod odstupanja od idealnog omjera plina i zraka, presjek otvora plinskog magnetskog ventila. Preko cijelog područja modulacije plinskog kondenzacijskog uređaja je time osigurana visoka kvaliteta izgaranja i niske emisije. Pored toga moguće je izgarati različite kvalitete plinova bez promjena na uređaju odnosno izmjena dijelova uređaja. Na isti način se mogu podešavati i mješavine sa dodatkom bio-plina!

Sole tekućina

Je gotova mješavina vode i sredstva protiv smrzavanja. Ova mješavina učinkovito štiti od smrzavanja do -15°C. Ova sole tekućina se primjenjuje kao nosioc topline u kolektorima ili sondama dizalica topline u zemlji.

Spremnik topline

Tehnički uređaj (posuda), koji učinkovito zadržava toplinu. Unutrašnjost ,u dodiru potrošnom vodom, je često presvučena emajlom. čime je i higijena potrošne vode optimalna. Izvrsnom toplinskom izolacijom su energetski gubici svedeni na najmanju mjeru

Sredstvo za hlađenje

Tekućina koja se u dizalicama topline upotrebljava za prijenos topline. Kod niskog tlaka i niže temperature preuzima toplinu, a kod višeg tlaka i temperature predaje toplinu. Kod ovog postupka se mijenja i agregatno stanje sredstva.

Stupanj djelovanja

To je razlika između dovedene  i odvedene (korištene) energije. Preko smanjene temperature dimnih plinova kao i nižih temperatura polaza i povrata je stupanj djelovanja sustava grijanja bolji (veći).

Stupanj korisnosti (normni stupanj korisnosti)

Odnos između predane i dovedene energije u određenom razdoblju.

Tražite Weishaupt ugovornog partnera u Vašoj blizini?

Ovdje možete naći Vašeg Weishaupt stručnjaka
Potražite

Želite osobno savjetovanje sa Weisahupt stručnjacima?