kroatien hr Servis Leksikon stručnih izraza

Leksikon stručnih izraza

A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
Digitalna tehnika plamenika

Rad plamenika i nadzor njegovog rada potpomognut je tehnikom mikroprocesora. Za korisnike je tim putem lako i brzo moguće dobiti mnogo podataka. I servisni tehničari dobivaju neke dodatne informacije za sigurno i brzo servisiranje.

Digitalni programski sklop

Mikroprocerskom tehnikom je potpora tijeku djelovanja kod gorenja. Za korisnika postoje mnoge dodatne prednosti. I servisni tehničari mogu svoje zahvate ciljano i brže izvoditi (digitalna tehnika plamenika)

Display, zaslon

Digitalni prikaz na regulacijskom uređaju.U normalnim okolnostima se LCD zasloni (Liquid Crystal Display) postavljaju za posebno čitljiv i jasan prikaz informacijskog teksta.

Donja ogrjevna vrijednost

Je količina topline koja se oslobađa potpunim izgaranjem jednog kubnog metra plina (u normnom stanju) ili kilograma loživog ulja, a voda kao ostatak procesa ostaje u obliku pare. Jedinica za oznaku je kWh/m3 za plinove ili kWh/kg za tekuća goriva i u skraćenom obliku se navodi kao ogrjevna vrijednost Hd (oznaka po DIN-DVGW Hi).

Dušikovi oksidi

Emisije su štetnih plinova, koje mogu uzrokovati „kisele kiše“ (emisije). Pod dušikove okside se ubrajaju plinoviti oksidi dušika. Označavaju se kratko i NOX, jer zbog različitih stupnjeva oksidacije nastaju i različiti spojevi dušikovih oksida. Kod modernih kotlova za grijanje i sustava plamenika emisije dušikovih oksida iznose značajno manje od postavljenih graničnih iznosa.

Tražite Weishaupt ugovornog partnera u Vašoj blizini?

Ovdje možete naći Vašeg Weishaupt stručnjaka
Potražite

Želite osobno savjetovanje sa Weisahupt stručnjacima?