kroatien hr Tisak Stručne objave 2012 Split dizalice topline za grijanje i hlađenje (7 i 11 kW)

Split dizalice topline za grijanje i hlađenje (7 i 11 kW)

Sa novim Weishaupt split dizalicama topline na raspolaganju je održiv i isplativ cjenovno najpovoljniji sustav grijanja, koji osim toga ljeti omogućava ugodno hlađenje.

Stručne objave

2012-04-01

Split dizalice topline za grijanje i hlađenje (7 i 11 kW)

Sa novim Weishaupt split dizalicama topline na raspolaganju je održiv i isplativ cjenovno najpovoljniji sustav grijanja, koji osim toga ljeti omogućava ugodno hlađenje.

Split dizalica topline podjeljena je na dvije komponente: vanjsku jedinicu i nutarnju jedinicu (hidrauličku jedinicu). Vanjska jedinica u sastavu ima isparivač i kompresor. U nutarnjoj jedinici (hidrauličku jedinici) nalazi se kondenzator.

Bilo kao čisti sustav grijanja ili kao postrojenje za grijanje i hlađenje  split dizalice topline pogodne su za novogradnju i moderniziranje.

Vanjski uređaj se može, za uštedu prostora, postaviti ispred vanjskog zida  ili  sa jednim nosačem, izravno na zid. Opremljen je kondenzatorom koji temperaturu iz okolnog zraka predaje na radni medij. Kompresor sa dvostrukim rotirajućim klipovima podiže temperaturnu razinu i pomoću radnog medija kroz vodove za hlađenje predaje  nutarnjoj jedinici.

Nutarnji uređaj (hidraulička jedinica) je odgovorna  za raspodjelu topline na grijanje prostora ili potrošne vode, U kompaktnom zidnom kućištu  pogodno su smješteni kondenzator, hidraulika i regulacija.

Razdvajanje na vanjsku i nutarnju jedinicu pruža prednosti:

  • Izdatak za određivanje zraka kao izvora topline je mali
  • mali proboji zidova zbog malog promjera cijevi
  • zbog potrebe za malim prostorom je prilagodljivo izboru mjesta postavljanja
  • moguća ugradnja na zid pomoću nosača

Weishaupt split dizalice topline su pogodne i za hlađenje u vrućim ljetnim mjesecima. U radu hlađenja je princip rada obrnut. Split dizalice topline pri tome je u pogonu i izvlači toplinu iz unutarnjih prostora preko podnog ili klasičnog (zidnog) grijanja.  Rad hlađenja je moguć od 0 do +46°C.

 

SustavKlasa energetske učinkovitosti*
WWP L 7 AERS A / A+
WWP L 11 AERS A+ / A+
WWP L 15 ARS A+ / A++

*Prema uredbi komisije (EU) br. 811/2013 zagrijavanju prostora u prosječnim klimatskim uvjetima, „uporaba pri niskim temperaturama”(35°C)/„uporaba pri srednjim temperaturama”(55°C)

.

Split dizalice topline
Split dizalice topline
Presjek 11 kW vanjskog uređaja.
Grafika za tisak (1.0 MB)
Split dizalica topline
Split dizalica topline
Presjek nutarnjeg uređaja (hidrauličke jedinice).
Grafika za tisak (912.3 KB)

Tražite Weishaupt ugovornog partnera u Vašoj blizini?

Ovdje možete naći Vašeg Weishaupt stručnjaka
Potražite

Želite osobno savjetovanje sa Weisahupt stručnjacima?